;

Gardiner till barnrummet

Det speciella med gardiner i barnrummet är att de ska kunna hålla ljuset ute vid läggdags och samtidigt vara en del av det magiska universum som ett barns lekrum kan vara.
Vi vet att barn i olika åldrar leker olika. Därför har vi ett stort utbud av gardintyger, mönster och motiv, så det finns något för alla barn.
På den här sidan ger vi dig våra bästa tips för att välja gardiner till barnrummet.

TIPS 1: VÄLJ GARDINER SÅ DRÖMLANDET FINNS RUNT HÖRNET

En god natts sömn betyder något för både humöret och vår förmåga att lära. Därför är det viktigt att skapa optimala förutsättningar för god sömn i barnrummet.

Kroppen sover bäst i mörker och mörkläggningsgardiner är därför ett självklart val. Plisségardiner kan också vara en bra lösning. De ger en mörkare effekt, men släpper samtidigt in lite ljus så att barnet kan orientera sig i rummet. Det kan vara skönt för vissa barn om de kanske vaknar under natten.TIPS 2: SÄKERHET GER TRYGGHET FÖR ALLA

Det är viktigt att du känner dig trygg när ditt barn leker i sitt rum. Därför är det såklart en bra idé att välja en barnvänlig gardin.

Vi har flera lösningar som passar bra för barnrummet. Alla våra gardiner med snöre och kedjedrag är barnsäkra. Du kan också välja gardiner som är helt fria från snören. Manövrera till exempel gardinen via handtag längst ner på gardinen eller elektroniskt via en fjärrkontroll eller din telefon.TIPS 3: BESTÄM ETT FÄRGTEMA

Barnens färgpalett kan snabbt bli ganska rörig med leksaker, teckningar, affischer med mera i regnbågens alla färger.

Därför kan det vara bra att fundera på om gardinen ska matcha andra tongivande färger i rummet.

Ett annat alternativ är att välja enfärgade gardiner då det också ger lugn.

TIPS 4: STÄNG UTE DE LJUSA NÄTTERNA

Sommarens ljusa nätter är härliga, men de harmonierar sällan bra med barns läggtider. Det kan förstås vara svårt att somna när solen fortfarande skiner in genom fönstret.

Med en mörkläggningsgardin bestämmer du när natten börjar i barnrummet. Det är praktiskt och hjälper barnet att hitta lugnet och få en god natts sömn – även på sommaren.TIPS 5: TÄNK PÅ RUMMETS TEMPERATUR

Vår kroppstemperatur sjunker vanligtvis med en grad när vi sover. Kroppen behöver nämligen sänka temperaturen lite för att finna ro. Därför ska barnrummet inte vara för varmt.

Om barnrummet är placerat så att solen kommer in genom fönstren större delen av dagen kan rumstemperaturen bli ganska hög. Här kan en mörkläggningsgardin vara en bra lösning, så undviker du att rummet värms upp för mycket innan läggdags.TIPS 6: SLÄPP FANTASIN OCH LEKEN LÖS

Gardinerna i barnrummet kan inspirera till kreativ lek. Därför präglas våra barnkollektioner av ett härligt färgskala och fantasifulla mönster och motiv.

Våra barnkollektioner förändras hela tiden. Genom åren har vi haft gardiner med bland annat blommor, bilar, stjärnor, djur, frukter och välkända Disneykaraktärer.