;

Gardiner för kontoret

De flesta av oss tillbringar mycket tid på arbetsplatsen eller i kontoret hemma. Därför är det viktigt att inomhusklimatet är i bra. Vi har gardintyper och gardintyger som passar alla typer av verksamheter och kontorsmiljöer. På den här sidan ger vi dig våra bästa tips för att välja gardiner till arbetsplatsen. Om det finns särskilda förhållanden på din arbetsplats rekommenderar vi dig att prata med vår kundtjänst. De kan vägleda dig i vad som är den bästa lösningen för dig.

TIPS 1: UNDVIK REFLEKTERING PÅ SKÄRMEN

Det är viktigt att du eller dina medarbetare inte besväras av reflektering på skärmen, den bärbara datorn eller tv:n, när ni arbetar. Det kan du säkerställa med rätt gardiner.

Vi rekommenderar lamellgardiner, persienner och plisségardiner. Med de gardintyperna får du fortfarande det naturliga ljuset utifrån samtidigt som du undviker ljusreflektioner på skärmarna.TIPS 2: HÅLL KOLL PÅ SÄKERHETSKRAVEN

Det kan finnas särskilda säkerhetskrav för inredningen på arbetsplatser. Till exempel är flamskyddade tyger ett krav på många platser. De flesta av våra produkter kan förses med brandhämmande egenskaper.

Under var och en av våra produkter kan du hitta relevant information i förhållande till om produkten uppfyller säkerhetskraven för arbetsplatsen. Om du är tveksam är du välkommen att kontakta vår kundtjänst som är redo att hjälpa dig.

TIPS 3: VÄLJ GARDINER SOM SÄKRAR EN BRA TEMPERATUR

Vi arbetar mest effektivt när vi har bra arbetsförhållanden. Därför är det viktigt att se till att kontoret inte är för varmt. Med rätt gardiner kan du enkelt anpassa ljusinsläppet så att rummet inte blir outhärdligt varmt på grund av solens strålar.

Honeycomb plisségardiner är särskilt lämpliga för rum som är extra utsatta för solens strålar. Det isolerande dubbla tyget skyddar från solens strålar på sommaren men håller värmen inne under vintern.TIPS 4: GÖR ETT MEDVETET FÄRGVAL

Gardiner bidrar till att skapa atmosfären i ett rum. Därför är det en bra idé att fundera över hur rummet ska upplevas.

Väljer du gardiner med vita och dova färger kan du skapa ett lugnt och strukturerat uttryck. Omvänt kan du signalera kreativitet och innovation genom att välja en gardin i en stark färg. Tänk på att ljusa och svala färger får ett rum att se större ut, medan mörka och varma färger vanligtvis får rummet att verka mindre.