;

Gardiner till ditt sovrum

I sovrummet handlar det om att skapa de bästa förutsättningarna för att få en god natts sömn. Samtidigt är ett sovrum ett utrymme där vi kanske tittar på film, myser, läser böcker och tidningar. Det är också ofta i sovrummet vi byter om och gör oss i ordning för dagen. På den här sidan ger vi dig våra bästa tips för att välja gardiner till sovrummet.

TIPS 1: TÄNK PÅ HUR LJUST/MÖRKT DU VILL HA DET

Självklart ska det gå att stänga ute ljuset. Det är dock skillnad på om vi vill sova i ett helt mörkt rum eller föredrar att dagsljuset kan titta in på morgonen.

Sover du bäst helt utan ljus utifrån är mörkläggningsgardin ett optimalt val. En plisségardin är en bra lösning om du vill ha en mörkare effekt men ändå vill kunna anpassa ljusinsläppet.TIPS 2: VÄLJ GARDINER EFTER FÖNSTRETS STORLEK

Det är alltid en bra idé att välja en typ av gardin som passar bra till det specifika fönsterpartiet.

Har du väldigt stora fönster i sovrummet rekommenderar vi lamellgardiner. De finns i många olika lamellbredder, med flera justeringsmöjligheter och kan även levereras med mörkläggningsväv.

Har du små fönster i sovrummet så är persienner ett praktiskt, snyggt och budgetvänligt val.

TIPS 3: HUR MAN FÅR PRIVATLIV I SOVRUMMET

Sovrummet används inte bara på natten. Det är också ofta här vi klär oss och gör oss redo för dagen. Därför vill vi kunna släppa in dagsljus och samtidigt hålla nyfikna blickar ute. Det är möjligt med en plisségardin.

Flera av våra plisségardiner har den speciella top down / bottom up-funktionen, vilket gör ljusregleringen mycket flexibel. De är därför ett självklart val för sovrummet.TIPS 4: GARDINENS FÄRG SKAPAR STÄMNING I RUMMET

De flesta vill ha en rogivande känsla i sovrummet. Om du också vill det rekommenderar vi att du väljer gardiner i ljusa och dämpade färger. Mörka och varma färger får vanligtvis ett rum att verka mindre, medan ljusa och svala färger gör rummet större.

Vår mest populära gardin för sovrummet är den vita mörkläggningsrullgardinen. Plisségardiner är också ett bra val för den moderna looken. Om du vill ha en liten kontrast till vita väggar kan du välja en nyans av grått, gult eller beige.TIPS 5: TÄNK PÅ TEMPERATUREN I SOVRUMMET

Många sovrum blir väldigt varma att sova i på sommaren på grund av kvälls- eller morgonsol. Det är värt att tänka på när du väljer gardiner för sovrummet.

Honeycomb plisségardiner som är fodrade med aluminiumfolie är särskilt lämpliga för sovrum som är extra utsatta för solen. Det isolerande dubbla tyget skyddar från solens strålar och håller rummet svalt på sommaren, samtidigt som det håller det varmt på vintern.